keskiviikko 27. marraskuuta 2013

juoksut = agility-tauko ..


Tottakai on ihanaa nähdä että neiti kasvaa ja "kypsyy", mutta silti pienoisen pettymyksen puolelle meni tänään kun kotiin saavuttua tajusin melkein heti Zaran juoksujen viimein alkaneen! Turhaa oli siis rukoilut, että olisivat odottaneet itseään vielä ainakin sen pari viikkoa, nyt nimittäin meiltä jää neidin kanssa kaksi viimeistä pentuagilityn tuntia väliin...kurssin tunneille ei nimittäin ole asiaa narttujen kanssa, joilla on juoksut meneillään. Vaikka itse tunnilla olisi vain narttuja (niin kuin meidän tunnilla), jää hajut jäljelle hallin pohjaan kuitenkin vielä pitkäksi aikaa eteenpäin. Ja sehän voi taas pistää urokset möyhemmillä kursseille ihan päästä pyörälle, hassuja veitikoita nuo urokset.. ;)

Nyt saan odottaa että vastaavat koirakoululta, millon voidaan tulla korvaamaan kaksi väliin jäävää tuntia. Itse tosin jo vähän kävin heidän kurssikalentereitaan katsomassa, ja seuraava pentuagility alkaa ensi vuoden alussa, ja ennen kun ovat siinä vaiheessa mihin ollaan päästy meidän pentuagilityssä, ollaan jo tammikuun loppupuolella.. Harmittaa niin pahasti, vasta kaksi tuntia yhdessä Zaran kanssa takana, mutta varsinkin viime sunnuntaina tuli useampi riemun hetki onnistuneesta suorituksesta, varsinkin jos onnistunut suoritus tuli heti ensimmäisellä kerralla! Zara tosin jo kyseisellä tunnilla ohjaajan mukaan saattoi näyttää viitteitä mahdollisesti pian alkavista juoksuista, niin intensiivisesti olisi nimittäin halunnut keskittyä vain hallin pohjan eri hajujen haisteluun. Ja tämän tulevan viikon tunnilla oltaisiin lähdetty harjoittelemaan taas uusia juttuja, mm. erilaisia ohjaustekniikoita, valssausta.. Mutta mukavaa on, että ilmoitin meidät tänään jo myös 8 krt pituiselle jatko1-kurssille, joka alkaa helmikuun puolessa välissä. Eli jos pääsemme nämä väliin jäävät tunnit korvaamaan tammi-helmikuun vaihteessa, päästään heti niiden perään jatkamaan suoraan jatko-kurssille, mikä meinaa sitä että suurimmalle osalle alkuvuodesta tulisi olemaan säännöllisesti treenit, jee! 

Ja mitä treenasimmekaan viime sunnuntaina? Alettiin jo vähän yhdistelemään erilaisia esteitä. Ensin mentiin yhdistelmä putki - este, joka ei hirveän suuria ongelmia tuottanut, lukuunottamatta juuri tuota Zaran armotonta haisteluintoa, piti muutaman kerran pyytää ennen kuin tajusi että nyt kuuluisi tehdä vähän muuta kuin haistella paikkaa ympäri! Sen jälkeen oli yhdistelmä rengas - este, joka meni meiltä heti ekalle kerralla loistavasti! Ja hyvään suoritukseen oli samalla hyvä lopettaa, rengas kuitenkin edelleen Zaralle vähän korkeampi hyppy. Kolmas yhdistelmä oli este - pussi, pussi sujui jo paremmin kuin viimeksi! Viimeisenä, pisteenä ii:n päälle, oli este - U:n muodossa oleva putki - este - este. Jälkimmäinen kahden esteen sarja tuotti taas vähän vaikeuksia pariin otteeseen saada koira hyppäämään molemmat esteet eikä lähteä esteiden välillä kiertämään jälkimmäinen este. Mutta kyllä se siitä meni myös lopulta! Tiedän että virhe oli taas itsessä, jotenkin se käsi tuntuu olevan vaikea pitää tarpeeksi matalalla. Mutta koira on niin pieni, ja pitää esteen tolppiakin koittaa väistää. Saatoin myös putkelle ohjatessa keskittyä jo vähän turhan paljon ohjaamiseen, meinasin meinaan pari kertaa juosta putkea päin kun unohtui putken olevan niin tiukasti kaarella... ;) 
Treenien jälkeen käytiin vielä tekemässä pieni lenkki läheisellä nurminiityllä ja sen lähiteillä, mahtava auringonpaiste! Tuli melkeinpä vähän keväinen olo siinä auringonpaisteessa, annoin Zaran kirmata vapaana niityllä kävellessä, meillä oli oikein mukavaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti