torstai 14. marraskuuta 2013

agilityä


Agility on nyt viimein saatu korkattua käyntiin! Tosin jo viime sunnuntaina, ja pian onkin jo seuraava tunti. Itsehän edelleen odotan innosta soikeana ensimmäistä tuntia, kun viime sunnuntaina tosiaan istuin agilityn aikaan lentokoneessa matkalla kotiin. 
Mutta oli se kiva että Zara kuitenkin pääsi ekalle tunnille, ja että sain heti kotiin päästyä kuulla, mitä siellä oltiin tehty, millaista oli, miten sujui! Halusin kuulla kaaaaiken ja heti! Hahah. 
Ryhmässä oli kuulemma yhteensä 4 koiraa, ja Zara (ylläriylläri) taas selkeästi pienimpänä mukana. Tosiaan kurssi on siis Taitoa Tassuihin-koirakoulun järjestämä, ja pidetään Malminkartanon hallissa. Veljeni ottamien kuvien perusteella ainakin halli näytti ihan mukavalle sisältä. 
Esteitä oli ollut 4 erilaista, joita kyseisellä tunnilla vähän katseltiin läpi. Ja kuulemma ihan tyydyttävän hyvin sujui puomi, pujottelu ja putki. Mutta rengaseste tuotti ongelmia, Zara ei suostunut kuulemma millään tavalla läpi hyppäämään. Isäni tosin oli myös jäänyt miettimään esteen olleen aika korkea, siitä olisi tullut iso hyppy Zaralle jos yli olisi hypännyt. Kuvien perusteella olen samaa mieltä, että eihän esteitä voi säätää isompien osallistujien mukaan. Tämä kyseinen rengaseste tosin taisi olla sellainen yhden korkeuden este, säätämisvara olisi aika hyvä ominaisuus! No, rengaseste joka tapauksessa tuli kotiläksyksi, ja samantien sunnuntaina kaivoinkin sitten illalla vanhemmilla vanhan vanhan hulahula-vanteeni esiin varaston uumenista. Ja ei kun treenaamaan!
Alku oli vähän hapuilevaa, Zara kammoksui ensin koko "hökötystä" ja lähdettiin sitten pikkuhiljaa rohkaisten yhdessä tutustumaan kyseiseen kummallisuuteen. Ensin pelkkä rengas lattialle makaamaan, ja kun sitä oltiin itsekseen vähän käyty haistelemassa niin äitini kanssa nostettiin se pysty asentoon ja toisen sitä pystyssä pitäessä lähetettiin epäröivää Zaraa vuoroin sylistä syliin renkaan läpi. Joko nostamalla se renkaasta läpi, tai lopulta kannustaen Zaraa tulemaan itse renkaan läpi toisen luo. Edistystä tapahtui, vaikkei vielä päästykkään hirveän varmoihin suorituksiin. Tämä jäi kyseisen illan jälkeen pariksi päiväksi mieleen muhimaan, ja eilen hain vanhemmilta kyseisen renkaan tänne omaan kotiin ja pistin täällä taas omatoimiset treenit pystyyn. Rengas teipattuna pöydän jalkaan, ja treenit pystyivät jatkumaan siitä mihin viimeksi jäätiin. Nyt ei ollut enää yhtään samanlaista epäröintiä, vaan alkoi sujui todella hyvin. Sain myös vähän korotettua rengasta pois ihan lattian tasosta, mutta ei se korkealla ole vieläkään. Mielestäni kuitenkin riittävän korkealla Zaralle, mielestäni hallissa ollut rengaseste oli liian iso Zaralle, joka pentuna ei muutenkaan mielellään saisi hyppiä liian isoja hyppyjä. 
Ja nyt Zara onkin täällä jo pariin otteeseen ihan itsekseen omaksi ilokseen ottanut vähän rengashyppyjä kun rengas edelleen on pöydän jalassa teipattuna ;)Jännitän myös kovasti, ettei Zaralla alkaisi juoksut näiden seuraavien neljän viikon aikana. Luin nimittäin koirakoulun sivuilta, ettei treeneihin ole asiaa kolmeen viikkoon juoksujen alkamisesta. Zara kuitenkin alkaa olemaan siinä iässä, että ne voi tulla melkeinpä milloin vain. Pidetään siis peukut ja varpaat pystyssä, ettei sen takia tarvitsisi jättää tunteja välistä! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti