perjantai 1. marraskuuta 2013

korvauspäätös


Tänään tuli vakuutusyhtiöltä päätöskirje olla korvaamatta Zaran maitohampaiden poistoa. Kyllähän sen jo etukäteenkin osasin arvata ja tietää että näin tulis käymään, mutta lääkäriasemalta kuitenkin annettiin erillinen kuitti nimenomaan vakuutusyhtiötä varten, joten ei se ole tyhmä joka koittaa.
Mutta yleisesti oon jääny miettimään näitä vakuutusten korvausehtoja, mitä korvataan ja mitä ei. Luin nimittäin esimerkiksi yhden vakuutusyhtiön koiravakuutuksen korvausesimerkin, että hammaspuolella vaan tapaturmaisesti haljenneet tai katkenneet hampaat ja niiden paikkaaminen korvattaisiin vakuutuksesta. Kuitenkin tulee vähän hassu fiilis maksaa joka kuukausi vakuutusmaksuja, ja saada vaan kaikesta ennalta arvaamattomasta korvausta. No, tiedän myös että näinhän se pääasiassa yleensä on vakuutuksien kanssa, ja sen takia niitä otetaan. Ennalta arvaamattomia tapahtumia varten. Ja oonkin iloinen tietäessäni, että se turva on jos jotain ihan oikeasti yhtäkkistä ennalta arvaamatonta sattuisi koiralle.
Mutta silti, jos miettisi että koiran pennun jokainen maitokulmahammas pysyisi sitkeästi kiinni ja uudet kulmurit olisi jo pitkällä omassa kasvussaan, niin laskustahan tulisi yli 500€ jos nämä kaikki 4 joutuisi käydä irrotuttamassa. Kyllä, se olisi ennaltaehkäisyä "sairauden" eli tässä tapauksessa purentavian varalle, mutta on 500 euroakin jo aika iso raha, ja tommosia maksuja varten olisi jo kiva saada vähän apua vakuutuksesta, josta kuitenkin maksaa joka kuukausi. No onneksi meidän lasku oli "vaan" noin puolet tuosta esimerkkisummastani kahden hampaan poistosta. Mutta eipä tässä varmaan auta muu kun maksaa kiltisti vakuutusmaksunsa, ja olla kiitollinen että on turva edes niille ennalta arvaamattomille tapauksille! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti