sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

treenailua ja keväästä intoilua


Parista viimeisimmästä agility-tunnista ei oikeastaan ole hyvää eikä huonoa sanottavaa. Treenit on mennyt ihan ok, mutta molempien treenien jälkeen on jäänyt fiilis että paremminkin olisi voinu mennä. Tiedän kyllä yhtenä syynä olevan myös flunssa, joka on kiusannut enemmän tai vähemmän jo reilusti yli viikon. Tämä on ehdottomasti vaikuttanut omaan keskittymiseeni, mikä voikin ehkä olla suurin syy tähän edellä mainitsemaani fiilikseen. Eilisissä treeneissä meille tuli taas mukanaan kokoelmaan uusi este, joka oli keinu. Sitä ei yhdistetty vielä mukaan rataan, vaan harjoiteltiin vain ihan yksittäisenä esteenä. Zaran kanssa ei keinu tuottanut pienintäkään ongelmaa, sinne mentiin samantien reippaasti ja innokkaasti! Radalla taas harjoiteltiin takaaleikkausta, viikko sitten taas edestä leikkausta eli persjättöä. Tässä ohjaaja vaihtaa puolta koiran edessä niin, että rintamasuunta ei käänny koiraa kohden kertaakaan, vaan koira pysyy koko ajan ohjaajan selän takana ohjaajan vaihtaessa puolta.

Ihanaa että keväiset ilmat on uudestaan palanneet, ja loskasäät on taas jääny taakse! Ollaan nyt käyty tällä viikolla monena päivänä taas metsässä kävelemässä, ja perjantaina käytiin alkuillasta katsomassa koirapuistossa olisko sieltä löytyny joku kiva kaveri kuluttamaan energiaa ;) Kyllä sinne sitte tuliki mukava 6 vuotias terrieri, joka tosin oli paljon kiinnostuneempi haistelemaan koirapuiston jokaisen kulman tarkoin, kuin juoksemaan sekopäisesti ympäriinsä sekopäisesti joka suuntaan juoksevan Zaran kanssa. Hahah, sen huomaa usein että on perjantai kun koira on kuin aikapommi ja energiaa olisi vaikka kuinka monelle koiralle jakaa! Sunnuntaina taas koira on usein tämmönen "sylivauva", joka tykkää olla rapsutettavana ja paijattavana ja joka tykkää ottaa torkkuja ihmisten sylissä ;) Viikonloput onkin selkeästi aktiivisinta aikaa koiran kanssa, tottakai arkenakin koittaa keksiä kaikkea yhteistä puuhaa niin paljon kuin arkikiireet antaa myöden. Mutta suurimmat energiat saadaan yleensä kulutettua viikonloppuisin, varsinkin kun treenitkin on toistaiseksi ollu aina lauantaisin!
Siitä puheenollen, alkaa jo taas hieman ahdistamaan kun on enää yksi treenikerta + 2 korvaustuntia, ja sen jälkeen ei olekaan taas tietoa milloin seuraavan kerran päästään agilityilemään. Jatko2-kurssi alkaisi huhtikuun lopulla, mutta voi olla että se on pakko jättää välistä ja välillä vähän taas kerätä rahaa. Mietin kuitenkin vähän jos ilmoittaisin meidät koiratanssi-kurssille tai rallytokoon, molemmista alkaisi esimerkiksi toukokuun lopulla kurssi. Pitää vielä hieman mietiskellä näitä, mutta jollekin kurssille kovasti haluaisin, oli se sitten agilityä tai jotain muuta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti