maanantai 16. syyskuuta 2013

kuulumisia


Pientä hiljaiseloa on ollut täällä taas viime aikoina, ja syy siihen pitkälti on opiskelujen alkaminen! Se meinaa Zaralle välillä iltoja, kun pitää ihan itsekseen osata viihdyttää itseään, kun itse tuijotan vain koulutehtäviä. Zara ei kuitenkaan joudu olemaan lähes yhtään opiskelujen takia yksin kotona, sillä opiskelen virtuaalisesti kotoa käsin!

Meille joka tapauksessa kuuluu hyvää. Ja tärkein uutinen ensin, oon ilmottanu meidät viimein agilityyn! Odotan niin innolla, päädyin nyt lopulta kuitenkin eri koirakoulun järjestämään kurssiin, missä pikkupentujen kurssi käytiin. Suosittelujen siivittäminä päädyttiin Taitoa Tassuihin-koirakoulun kurssille. Eli päästään siis tositoimiin 10.11. alkaen, 5 kertaa sunnuntaisin, 45min kerta :)
Oon erittäin tyytyväinen että löysin kurssin sunnuntai-päivälle, sillon ei pitkä päivä paina päälle vielä, vaan voidaan mennä pirteinä ja sunnuntain rentouttamina treenailemaan :)

Nyt oon koittanu taas vähän aktivoitua myös kotona treenailun suhteen, ensinnäkin ollaan opittu vilkuttamaan käskystä! Ei ehkä hyödyllisin taito, mutta sitäkin viihdyttävämpi, tästä seuraava siirto on sitten high five! 

Päivittäin lenkkeilyn yhteydessä harjoitellaan myös yhtä sun toista pientä, sitkeästi edelleen ohitustilanteita, ja koko ajan pikkuhiljaa menee paremmin! Zara on niin kaikkien kaveri, että kaikkia pitäisi aina päästä tervehtimään, ihmisiä ja koiria, ja se on välillä hankaluutena, mutta voiton fiiliksiä on saanut tuntea viime aikoina vähän väliä. Nykyään päästään ihmisten, pyörien ym. ohi jo varsin hienosti, joskus MYÖS koirien! :) Zara hakee muutenkin tosi hienosti katsettani, ja odottaa seuraavia käskyjä.

Välillä käydään myös koirapuistossa, siellä on hyvä treenata paikka-käskyä ja luoksetuloa turvallisesti, koko ajan tulee vahvempi fiilis että voisi joskus uskaltaa jo päästää Zaran vapaaksi muuallakin kuin koirapuistojen aitojen sisäpuolella, sen verran hyvin alkaa jo kuuntelemaan luokse-käskyä, myös kesken koirapuisto-leikkien!

Tekstiä tulee nyt taas vähän rönsyillen monesta eri aiheesta, koitan jatkossa ehtiä päivittelemään taas vähän aktiivisemmin, niin pystyy paremmin kertomaan myös asia kerrallaan ;) lopuksi on vielä mainittava, kuinka tuo neitonen päivä päivältä kaunistuu. Turkki on kasvanu hyvää tahtia, ihanaa kiiltelevää karvaa! Pentukarvaa näkyy selvästi enää jonkin verran kauluksessa, mutta sekin on taas viikon sisällä vähentyny huomattavasti! Samalla tuntuu vähän haikealle, ettei Zara ole ihan pikkuvauva enää. Vaikka aika vauvamaiset puuhat sillä on edelleen ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti